Innovatie in olienevelfiltratie.

Nevelfilter Dormatec

Bij hedendaagse investeringen in randapparatuur voor draai- en freesbanken spelen niet langer alleen de initiƫle aanschafkosten een rol; ook de operationele kosten voor het exploiteren van deze randapparatuur vormen een steeds zwaarder gewicht in de besluitvorming.

Dormatec Air Cleaners zijn, naast het lage investeringsbedrag, speciaal ontwikkeld om ook verdere besparingen door te voeren op energieverbruik en vervangingselementen. De units zijn hiertoe uitgerust met energiezuinige motoren die een capaciteit van 2.250 m3/uur realiseren met slechts 1,15 kW vermogen. Daarnaast is het filterelement van de installatie zo ontwikkeld dat de lucht als een tornado door het element wordt gevoerd met een hoge afscheiding tot gevolg.

Het filterelement laat zich ook eenvoudig reinigen en terugplaatsen indien dit vervuild is. De unit is daartoe ook voorzien van een filterindicator, die aangeeft wanneer de reiniging plaats dient te vinden. Het filter is tenslotte voorzien van een absoluut filter dat deeltjes tot 99,97% afscheidt. Ook hierbij wordt gebruikt gemaakt van speciale materialen om de levensduur zo veel mogelijk te optimaliseren. Vanwege de trillingsvrije werking van de unit kan de Dormatec Aircleaner eenvoudig op de machine worden gemonteerd. Ook zijn er separate vloer- en wandsteunen verkrijgbaar.

Meer informatie over nevelfilters kunt u ook vinden op de Dormatec website.